SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Francouzská Zahradní slavnost SeniorCentra Klamovka

Letošní Zahradní slavnost našeho SeniorCentra Klamovka se nesla ve francouzském duchu. Tomu odpovídala výzdoba, v modro – bílo – červené barvě, a oblečení organizátorek. Z pódia zněla harmonika (K. Kekeši), šansony zazpívala Monika Sonk a Anna Černá, dále to bylo mnoho francouzských písní a melodií v podání Václava Vomáčky, Jiřího Vovse a Jany Perglové. Naše klientka Hana Horecká přednesla báseň, ke které ještě, doprovázena paní ředitelkou Mgr. Petrou Pipkovou, přidala píseň Bonsoir mademoiselle Paris.

Stoly s kostkovanými ubrusy se skvěly úžasnými francouzskými dobrotami. Zájemci se opět mohli nechat vyfotit ve fotokoutku a brzy oblíbenou novinkou se stala kreslená karikatura. Prostě jako na Monmartru. Samostatnou kapitolou bylo již zmíněné jídlo. Myslíme, že při výčtu nabízeného menu bychom mohli směle konkurovat Mayleho Roku v Provence. Pro čtenářovu představu jen „malý“ výčet: sýry, kachní paštiky, bagetky, Quiche, Jelení Bourguignon, Cassoulet a Ratatouille, na grilu klobásky a ryby, gratinované brambory. Ze sladkého nechyběly palačinky (odborně připravené šéfkuchařem SeniorCentra Chrudim Honzou Doležalem), croissanty, Creme Brulee a makronky. K pití se, kromě kávy, podávalo víno a domácí levandulová limonáda. Korunou všeho byly ústřice a slávky odborně podávané vedoucím technického úseku Ing. Tomášem Černickým.

Za skvělé zvládnutí a přípravu jídla a potřebného zázemí se sluší poděkovat vedoucímu stravovacího úseku centrály společnosti SeneCura panu Tomáši Pondělíčkovi. Spokojené klienty a pozvané návštěvníky Zahradní slavnosti přijela pozdravit ředitelka společnosti SeneCura Česká republika Ing. Věra Husáková.

 Další článek