SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Koncert klasické hudby splněným ročním přáním

Loni při návštěvě divadla, sedíce o přestávce na kávě, se některé klientky vyjádřily, že by moc rády absolvovaly návštěvu koncertu klasické hudby. Byl to pro nás trochu oříšek. Tedy do té doby, než jsme zjistili, že Česká filharmonie občas nabízí vstupenky na dopolední generálky.

V pražském Rudolfinu jsme absolvovali již dva pondělní dopolední koncerty. Jeden 20. a druhý 27. března. Oba byly v režii Symfonického orchestru Českého rozhlasu. V prvním případě zněl K. Penderecki, F. Chopin a S. Rachmaninov pod vedením dirigenta Marka Šedivého. Dne 27. 3. 2023 jsme byli účastni dolaďování, v Čechách dosud nenastudovaného, díla Lery Auerbach, inspirovaného příběhem japonského diplomata, který během druhé světové války zachránil tisíce židovských životů. Vessels of Light se symfoniky a pěveckým sborem připravili dirigent Alexander Liebreich a sbormistr Lukáš Vasilek. Po přestávce se krásným sálem nesla Velká symfonie Franze Schuberta.

V obou případech to byl pro všechny impozantní zážitek. Klientky byly velmi spokojené a splněným ročním přáním povznesené.

 Další článek