SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Zážitky nabitý týden v SeniorCentru Klamovka

Uplynulý týden byl v SeniorCentru Klamovka opět aktivně strávený. Na počátku týdne jsme se pustili do tvorby PF, rádi bychom se totiž zúčastnili probíhající interní soutěže. Vítězným PF 2023 bude na konci roku obdarován každý partner spolupracující s SeneCura Česká republika!

Před svátkem české státnosti jsme si s klienty při Trénování paměti povídali o USA. Důvodem bylo to, že také na Klamovce, jako v ostatních domovech nosících značku SeneCura, probíhal Gurmánský týden zacílený na Spojené státy americké. Rozsáhlé téma jsme s klienty navštěvujícími tuto aktivitu nestihli probrat, tak jsme se domluvili, že mu věnujeme ještě příští úterní setkání.

Závěrem pracovního týdne se na Klamovce konaly hned dvě přednášky. Ve čtvrtek to byly Pražské pasáže, o kterých poutavě vyprávěla paní Micková a v pátek se cestovatelský rádius opět protáhl na jiný kontinent. Do Jihoafrické republiky „vzal“ posluchače pan učitel Petr Horák. Tečkou celého 39. týdne byla oslava Mezinárodního dne seniorů. Pojali jsme ji opět aktivně a to především zpěvem.

V neděli dopoledne navštívila Domov Monika Šonková. Tentokrát nehrála na klavír s dalšími hudebníky, ale sama obešla s kytarou jednotlivé oddělení a s klienty, k jejich velké radosti, zanotovala několik známých písniček.

 Další článek