SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Oslava narozenin a přednáška o Indii v SeniorCentru Klamovka

Po měsíci jsme opět slavili! Tak jako každý jiný měsíc v roce, tak také v srpnu mají klienti v SeniorCentra Klamovka narozeniny. A v případě tohoto měsíce, tedy srpna, slavily výhradně klientky, kterých bylo osm! Tentokrát Kytky od Pepy nazdobily květinu se slunečnicí a přáníčko, které klientky dostaly, bylo z části vyrobeno rukama ostatních kolegů klientů. Narozeninové oslavy připadají většinou na úterý a vždy koncertuje pan Václav Vomáčka, jinak tomu nebylo ani při srpnové oslavě.

Letní období, ale také trička klientů i personálu nás inspirovala k motýlí tvořivé aktivitě. Vybarvovalo se, stříhalo, kreslilo a tiskalo! Nejenže se trénovala jemná motorika, pohybová koordinace, soustředění a zacílení, ale také komunikace, díky čemuž se takto strávený čas stal pro všechny přítomné společenskou událostí.

Ve čtvrtek dostál svému slibu cestovatel a učitel v jedné osobě Mgr. Petr Horák a povyprávěl o svém cestování po zlatém indickém trojúhelníku – Dillí – Agra (Taj Mahal) – Džajpur. Kromě jiných zajímavostí se posluchači dozvěděli také to, že v Indii má každé město svojí specifickou barvu. Kromě zmíněné zlaté se Dillí vyznačuje růžovou, Džajpur modrou…

 

 Další článek