SeneCura SeniorCentrum Klamovka

SeniorCentrum Klamovka: Jeden den Ivana D.

Pardon, chci říci Jeden po okraj naplněný den v SeniorCentru Klamovka.

Je krásné ráno, úterý, začíná běžný den. Slunce vystrkuje růžky, klienti postupně vstávají, myjí se a oblékají, na stole na ně čeká umně přichystaná snídaně. K ní léky a pro některé nezbytné noviny. Šikovné praktikantky pomáhají, s čím je třeba. V 9:30 hodin přichází do foyeru všem na Klamovce dobře známý vedoucí Pražského salónního orchestru pan Václav Vomáčka, aby zde provedl tentokrát ne koncert, ale spíše muzikoterapii. Připravené židle se postupně zaplňují a za čtvrt hodiny už se sálem nese první písnička. Kdo ji zná, ten se hned přidává.

Před desátou hodinou se začíná plnit také naše zahrádka, a to klienty, kteří neodolali vábení slunečních paprsků a především Pepy, cvičitele, k protažení všech častí schránky tělesné. Keramická dílna ani tentokrát nezela prázdnotou. Svižně ji zaplnily zdatné klientky toužící oddat se procesu tvorby a výroby ze zemitého materiálu. Tento keramický kroužek vede odbornice Markéta Nováková Vorasická.

Po odpoledním šlofíku hemžení v domě pokračuje, a to především ruchem návštěvním, ale také vycházkovým. Nezbytná kávička, následovaná besedou se spolustolovníky nebo pod širým nebem opět v zahrádce SeniorCentra Klamovka. K večeři přišli už i poslední vycházkáři a ruch v domě utichá, slunce zapadá, jen tu a tam projíždějící tramvaj zaklinká…

 Další článek