SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Velikonoce v SeniorCentru Klamovka

Stalo se již zvykem, že se v SeniorCentru Klamovka slaví Velikonoce tradičně. Velikonoční týden je uváděn koledou, ne však obchůzkou, ale koleda – básnička zní z rozhlasu každé ráno. Nejen paní ředitelka a aktivizační tým, ale také ostatní zaměstnanci motivují odpovídající barvou oblečení v každém dni tohoto týdne. Tedy v pondělí oblékají modrou, v úterý žlutou, ve středu sazometnou a ve čtvrtek zelenou.

Peče se velikonoční cukroví, zdobí se Domov vlastnoruční tvorbou. Kuchyně chystá velikonoční menu. Domovem se například nesla vůně Božích milostí, které mohli ochutnat nejen klienti, ale také zaměstnanci. Nejeden z nás by se možná divil, že se stále udržuje starodávný rituál vynášení Morany. Při pondělku ho obyvatelům Domova předvedli a vysvětlili žáci ZŠ Radlická.

V úterý klientům zatančila baletka Bianca Larum své představení Vítání jara. Klienti byli seznámeni s každým tancem, zvoleným úborem, ale také mohli, díky baletčině vzdělání v historii, nahlédnout do dílny hudebních skladatelů. Malí kamarádi z MŠ Klamovka opět nezapomněli na „své babičky a dědečky“ a připravili jim krásné jarní a velikonoční dárky.

Veselé, voňavé a sluncem zalité Velikonoce všem přeje SeniorCentrum Klamovka.

Předchozí článekDalší článek