SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Klienti SeniorCentra Klamovka navštívili Senát ČR

Klienti telčského SeneCura SeniorCentra si užili vskutku netradiční výlet do Prahy. Jeho součástí totiž byla i návštěva horní komory Parlamentu ČR. Na její půdě klienty přivítal bývalý telčský starosta a současný předseda Senátu Miloš Vystrčil.

„Z našeho domova se zúčastnili výletu tři klienti. Akci jsme organizovali společně se SeniorCentry Praha-Klamovka, Slivenec, Chotěboř a Humpolec, celkem nás tedy bylo 20. Návštěvu Senátu jsme realizovali poprvé, ale v roce 2024 ji plánujeme zopakovat a navštívit i přilehlé zahrady,“ líčí ředitelka domova Marika Krejčí.

Před samotnou návštěvou si klienti vychutnali oběd v centru Prahy a vydali se na příjemnou procházku. Poté již na ně čekaly otevřené dveře Valdštejnského paláce, především jeho reprezentačních prostor.

Palác, který stojí v malebné čtvrti Malá Strana, pochází ze 17. století. Současnou podobu získal v letech 1996 až 2000, kdy proběhla citvlivá rekonstrukce. Za ní byl Senát dokonce odměněn evropskou cenou Europa Nostra. Bývalá konírna slouží jako hlavní jednací sál Senátu a právě v ní přívítal klienty předseda Miloš Vystrčil.

„Dozvěděli jsme se množství zajímavostí, především o tom, jak Senát funguje a jak vypadá pracovní den senátora. Klienty však zajímalo třeba i to, jak se pan předseda dostal k politice či jak relaxuje,“ popisuje Marika Krejčí.

Po diskusi následovala prohlídka interiérů Valdštejnského paláce s průvodkyní, které se podařilo svým odborným výkladem přenést klienty do období raného baroka

Velké poděkování panu předsedovi Milošovi Vystrčilovi za toto zajímavé a milé setkání!

Předchozí článekDalší článek