SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Vyprávění o pevninském Řecku s Jakubem Greschlem

Po nějakém čase se v SeniorCentru Klamovka opět zastavil všem již dobře známý cestovatel s handicapem Jakub Greschl. Tentokrát vybral pro svůj cestopis vyprávění o pevninském Řecku. Informace a komentáře k prezentovaným fotografiím, které posluchačům přednesl, byly podrobné a velmi zajímavé. Řecko má 10 miliónů obyvatel a celá polovina z tohoto počtu žije v Aténách.

Když se skupina, se kterou tentokrát výlet absolvoval, přeplavila z italského přístavu Ancona podél albánského pobřeží na řecké území, byla prvním navštíveným místem Meteora. Meteora jsou kláštery posazené na vrcholcích slepencových skal, které proplétají město Kalambaka. Z dalších měst to byly na příklad Delfty, Stadio, kde Jakub na vlastní kůži vyzkoušel běžeckou dráhu na území bývalého prvního stadiónu vůbec. Dráha měří 192 m a Jakub jí přeběhl za 1,15 minuty. Dále cestovali přes Mykény, El Toro, Atény a Olympii.

Jakub si v Řecku oblíbil tzatziki, ochutnal souvlaki, gyros, ale také pivo značky Mythos, ale kmínka Ouzo jej nezaujala. To a spoustu dalších informací se posluchači dozvěděli. Na konci přednášky se nikdo nechtěl loučit.

Již teď se všichni moc těší na vánoční vyprávění.

Předchozí článekDalší článek