SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Úžasná setkání v SeniorCentru Klamovka

Do SeniorCentra Klamovka přicházejí různé návštěvy. V první řadě to jsou rodinní příslušníci a přátelé klientů, ale také psi na canisterapii, dobrovolníci a děti. V minulém týdnu se u nás „dveře netrhly“, protože se tu vystřídali všichni výše jmenovaní.

V pondělí odpoledne přišla setřice Tessinka s paničkou Petrou, aby potěšily klienty na třech odděleních. Zastoupily tak nemocnou Dášu, jež pravidelně canisterapii provádí se svými psy Lenoxem a Krisem.

Ve středu se u nás zastavili studenti Gymnázia Na Vítězné pláni, kteří se svoují profesorkou Janou Věšínovou absolvují Psychologický seminář, v rámci něhož studenti sami navrhují, organizují a následně navštěvují různá sociální zařízení. Tentokrát to byla studentka Anička, dobrovolnice DC ADRA Praha, která dala dohromady návštěvu právě v SeniorCentru Klamovka. Proškolená skupina studentů se rozdělila po odděleních a někdo doprovodil klienty na zahrádku, jiný hrál společenské hry nebo si s klienty jen pohovořil.

Čtvrteční dopoledne patřilo společnému jarnímu tvoření s našimi dobrými známými, tedy s dětmi z nedaleké ZŠ Montessori Andílek. Stříhalo se, barvilo, lepilo. Děti se na konci vzdaly díla ve prospěch klientů. Obrazy tak zdobí klamovský foyer a pokoje obyvatel.

Se všemi to byly moc příjemně strávené chvíle, velice za to děkujeme a těšíme se na opětovné setkání.

 Další článek