SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Vrcholný advent v SeniorCentru Klamovka

Tak jako má advent svůj řád zakotvený v adventních nedělích a v případných dalších tradicích, má na Klamovce svůj neodmyslitelný řád konec roku. A ten u nás právě vrcholí. V pondělí obešel celé SeniorCentrum Mikuláš s čertem a dvěma anděly a každého klienta obdaroval sladkostí a ovocem.

V úterý se v přízemním společenském prostoru konal velký koncert Swing Bandu. Skupinu muzikantů přivedl sbormistr a vedoucí v jedné osobě pan Václav Vomáčka a jako obyčejně muzikanti zahráli a zazpívali spoustu velmi oblíbených melodií, chyběly ty od Glenna Millera! Obecenstvo se velmi dobře bavilo a hudebníky oceňovalo mohutným potleskem po každé skladbě.

Středa a čtvrtek byly ve znamení Slavnostních adventních večeří, kdy mohli zájemci společně povečeřet v přízemním prostoru, který byl pro tuto příležitost slavnostně nachystán. Večeři zahájila paní ředitelka Mgr. Petra Pipková přípitkem. Podáváno bylo menu právě vhodné pro tuto příležitost: hovězí vývar se zeleninou a játrovými knedlíčky, hovězí líčka na víně s bramborovou kaší. Dezertem byl jablkový koláč s karamelem a káva.

Ve čtvrtek dopoledne přišly děti z nedaleké ZŠ Montessori Andílek, aby se svými kamarády, klienty SeniorCentra Klamovka, společně vánočně tvořily. Byl to opět čas naplněný vzájemnou radostí a potěšením.

A v podobném oboustranně velmi přívětivém duchu se nesla i páteční návštěva dvou čtecích babiček tentokrát v MŠ Montessori Andílek. Přítomná byla také paní Eva Hrabinová, která zastupuje neziskovou organizaci Mezi námi, a která podobné mezigenerační setkávání již po léta zprostředkovává.

 Další článek