SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Vystoupení Hudební mládeže ČR v SeniorCentru Klamovka

V nedávné době se na nás obrátila Veronika Bostlová, koordinátorka projektu Mosty s nabídkou několika vystoupení. Projekt Mosty zastřešuje Hudební mládež ČR (jsou to většinou studenti uměleckých škol) a mosty to mají být ty, které propojují generace. Z nabízených pořadů jsme vybrali tři.

Členové Hudební mládež se v SeniorCentru Klamovka uvedli Tanečním vystoupením Od Pavany po Rock´n´roll. Verča s Lukášem provedli klienty taneční historií a jednotlivé tance vždy demonstrovali ukázkou. Klienti tanečníkům tleskali tak hlasitě, že jsme to v Domově ještě nezažili. Na závěr si v sedě zatančili všichni!

Na počátku měsíce listopadu přednesli členové Hudební mládeže literární pořad, ten jsme situovali do komornějšího prostředí Zasedací místnosti. Jmenoval se Nebe nad řekou, trval téměř hodinu a dvojice účinkujících recitovala divákům ukázky z poezie a beletrie našich literárních klasiků. Přednes krátkých ukázek v podání Kamily a Lukáše byl podbarvován hudbou.

Dne 9. listopadu jsme se s Projektem Mosty rozloučili a to hudebním pořadem nazvaným Osvobozený Semafor. Opět se volbou repertoáru, tak jako přednesem, studenti Laura a David trefili do vkusu našich klientů. Nejenže se zpěvem přidávali k Lauře, ale také každou písničku ohodnotili potleskem. Vřelý vztah byl oboustranný, soudě dle zápisu v kronice: „To byla jízda! Děkujeme za to, že jsme si s vámi mohli zazpívat! Byli jste skvělí, Laura Marie a David“.

 

 Další článek