SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Stará garda V národním tónu

Než bude očím laskavého čtenáře předložen text vysvětlující název tohoto článku, je třeba nezapomenout zmínit, že se na Klamovce také v měsíci říjnu slavily narozeniny. Jako obyčejně je svým neobyčejným zpěvem a hrou přijel klientům zpříjemnit pan Václav Vomáčka s houslistkou Janou Perglovou. Hráli nejen oslavencům, ale také ostatním, kteří se k oslavě rádi připojili. Repertoár písní, tak jako občerstvení, které se v úterý 18. 10. 2022 nabízelo, nebyly pouze narozeninové, ale jemně ovíněné. Slavili jsme totiž také vinobraní.

Na začátku týdne, který směřoval k velkému svátku Den vzniku samostatného československého státu, gratulovala paní ředitelka SC Klamovka spolu s fyzioterapeutem Josefem Slavíkem zdatným sportovcům. Tito se zapojili do 3. kvartálu soutěže fyzické zdatnosti v jízdě na rotopedu a motomedu. Je zde třeba zmínit jméno klientky paní Evy Musilové, která se zúčastnila poprvé!

Kdo však nebyl na Klamovce poprvé, byli pánové kuchaři, bardi svého oboru. Sami se nazývají Stará Garda a opět vyprávěli o svých letitých zkušenostech, přednášeli mimo jiné o prvorepublikové kuchyni, ale také se prezentovali výbornými dobrotami.

A V národním tónu se totiž jmenoval koncert. Do SC Klamovka přijaly pozvání umělkyně mezzosopranistka Lucie Hilscherová a Bronislava Klablenová hrající na majestátnou harfu. Dámy posluchačům přednesly ryze české autory a posluchači byli jak áriemi, tak hrou na harfu na výsost potěšeni. Ve sváteční den se v celé Senecuře vařilo menu odpovídající 28. říjnu. Myslím, že ani laskavý čtenář nezapochybuje o důstojnosti oslav tak významného data.

 Další článek