SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Nejen djembe, didgeridoo a Ecce homo Homolka

21. týden tohoto roku byl opět na Klamovce plný k prasknutí. V úterý jsme společně oslavili narozeniny v květnu narozených klientů. Přijel pan Vomáčka s houslistkou Janičkou, aby koncertem potěšili nejen oslavence. Paní ředitelka předala nezbytnou květinu ženám a bonboniéra čekala na jediného květnového oslavence muže.

Ve středu dopoledne jsme se s herečkou Alicí Šnyrichovou zasnili při verších, které přednesla. Hereččiným výběrem byly převážně verše Seifertovy. Přednes byl doplněn hudbou Moniky Sonk, která poetické dopoledne vedla a která se také nezapomněla paní Šnyrichové zeptat na pár zážitků z natáčení a setkání s hereckými kolegy, tak jako byly zodpovězeny dotazy zaměřené na pedagogickou činnost umělkyně.

Čtvrteční dopoledne zněly celou Klamovkou bubny. Pod vedením zkušeného facilitátora Petra bubnoval každý, kdo přišel. Všem přítomným také objasnil, odkud k nám používané bubny, bubínky nebo djembe (druh bubnu) a další ozvučné nástroje jako i didgeridoo, přišly. S klienty bubnovaly také děti z Montessori školy Andílek. Třetím ze spoluorganizátorů byla nezisková organizace Mezi námi, a za ni o sto šest bubnovala Eva Hrabinová, koordinátorka.

Závěr pracovního týdne nás přenesl opět k divadlu. V tom Švandově dávali premiéru Ecce homo Homolka a my jsme na ní nechyběli! Samotnému představení předcházela nezbytná kávička v divadelní kavárně a vyprávění jedné z klientek paní Miroslavy Malecké Svobodové o složení herecké zkoušky v roce 1945 právě na této scéně! Ve zkušební komisi tenkrát seděly takové osobnosti jako Ladislav Pešek a Jarmila Krombauerová.

 Další článek