SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Samá významná data v první polovině měsíce května

V blízkosti Státního svátku Dne vítězství následuje datum 12. květen. Jestlipak laskavý čtenář zaznamenal, co je to za významný den a proč? Pokud ne, není to výčitka. Následující slova jsou takovým malým povzbuzením i k projevení vděčnosti sestrám a ošetřovatelům, kteří vykonávají tuto náročnou profesi.

12. květen je Mezinárodním dnem sester a ošetřovatelů. V tento den se roku 1820 ve Florencii narodila Florence Nightingalová, která jako první mezi britskými raněnými vojáky vytvořila základy ošetřovatelského modelu, který se používá do dnes. Nejen na Klamovce, ale v celé SeneCuře byl dík za obětavou práci všem zaměstnancům vyjádřen malým dárkem.

V neděli 15. května měla kromě Žofie svátek také rodina. Od roku 2006 se totiž v České republice v tento den slaví Den rodiny. Na Klamovce jsme ho oslavili v pondělí. Na balónky vyzdobené zahradě se nabízelo občerstvení, hrály se hry s ochotnými dobrovolnicemi z DC ADRA Praha a povídalo. Mezi nám, o. p. s. si pro příchozí zaměstnance a jejich děti, tak jako pro klienty, připravilo stánek s možností namalování kamínku. Byli jsme spolu a dobře jsme se poměli. Děkujeme.

 Další článek