SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Rozptýlené zdání o SeniorCentru Klamovka

Možná by se mohlo zdát, že náš Domov spí pokojným zimním spánkem… Pokud mi tedy laskavý čtenář dovolí, ráda bych ho vyvedla z tohoto zdání: Přípravy na masopust byly horlivé a velmi barevné, inspiraci na klobouky/škrabošky jsem získali od spolupracující neziskovky Mezi námi. Tentokrát jsme výrobky, z pochopitelných důvodů, dětem do MŠ neposílali.

První březnový den byl také barevný, tedy konkrétně žluto-červeno-černý, a to díky plánované německé ochutnávce. Při ní se podávaly klobásky různého druhu, sledě a matjesy, preclíky a pozor, laskavý čtenáři, apfelkuchen! Kdo tu nebyl, možná ani neuvěří. Hned druhý den zahráli a zazpívali sympatičtí ukulelisté vystupující pod jménem Ecce Uku. Pro velký úspěch máme slíbený další, tentokrát červnový, koncert.

Stalo se tradicí, že v našem Domově nezapomínáme na Mezinárodní den žen. Krásný klatovský karafiát dostala každá žena, která se 8. března mihla Klamovkou. Snad mi laskavý čtenář odpustí, zde musím vyseknout poklonu Kytkám od Pepy. Od nich jsme zmíněné karafiáty kupovali, ale spíše chci zmínit rychlost a velkou ochotu, kdy tato firma měla na obstarání 120 karafiátů ani ne 24 hodin! Klobouk dolů, prostě profesionálové.

Při středečním pečení se klienti na dvou patrech zapojili do přípravy mrkvového litého koláče s citrónovou polevou. Výsledek naprosto překonal všechny představy! Mohu vřele doporučit.

Pevně věřím, milý čtenáři, že se mi podařilo vymýtit případné pokoronavirové zdání únavy, kterým by SeniorCentrum Klamovka mohlo trpět. Výše uvedený výčet jí přemíru spánku prostě nedopřál a nedopřává.

 Další článek