SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Mše a bohoslužby v SeniorCentru Klamovka

Duchovní potřeby klientů jsou v SeniorCentru Klamovka pravidelně opečovávané. Dokonce není výjimkou, že prostor určený nejen k modlitbám praská ve švech. Pro mše a bohoslužby máme vyhrazená vždy čtvrteční odpoledne, kdy se v 14:45 hod. uzavřou dveře kaple, aby zde setkání mohlo nerušeně proběhnout.

Posloužit našim klientům pravidelně přichází páter ThMgr. Jerzy Gapski ze smíchovské římskokatolické farnosti, husitská farářka Jana Špaková a kazatel Církve adventistů sedmého dne Mgr. Václav Vondrášek B.Th. působící ve sboru na Malvazinkách. Mše bývá vedena tak, jak jsou věřící zvyklí. Bohoslužby jsou chystané spíše ekumenicky, hodně se při nich zpívá, není výjimkou, že i klienti přijdou s troškou do mlýna a třeba zarecitují verše.

Vánoční bohoslužba byla složena z písní a vybraní jednotlivci, tedy vybrané zájemkyně, četly farářkou mírně upravený text z Bible (biblické ženy). Poslední mše se konala 6. 1. 2022 na Tři krále a tomu také mše odpovídala. Věřící si na závěr odnesli malý dárek od pana faráře.

 

 Další článek