SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Na svatého Martina, kouřívá se z komína

V pondělí se klienti SeniorCentra Klamovka podíleli na výrobě koňských hlav pro děti z mateřské školy. Totiž, také tento rok se účastníme Neobyčejné soutěže s Mezi námi 2021/2022 a pro tento měsíc neziskovka navrhla výrobu draků nebo koňů z papíru a vlny. Vybrali jsme již výše zmíněného koně a hned při pondělku se pustili do práce. Nesoustředili jsme se jen na bělouše, ale vznikl také ryzák a hnědouš tak, jak byla ctěná libost tvůrce.

Úterní Trénování paměti mělo tedy také pevně dané téma. Kromě do podrobností probrané svatomartinské tradice si frekventanti opět odnesli na papíře vytištěné cvičení pro mozek k domácímu vypracování. Ve středu dopoledne jsme se na 3. patře soustředili na výrobu martinských rohlíčků. Jak jsme zjistili, tak kromě husy a vína jsou a pro klientky byly rohlíčky nejčastějším, co se v jejich domácnostech připravovalo, když kalendář hlásal datum 11. listopadu. Pro inspiraci čtenáře se nedá s jistotu říci, která nádivka vyhrála. Někde to byl mák, kterým hospodyňka naplnila převážně kynuté těsto, jinde používali mleté oříšky, ale také zazněla hrušková povidla nebo marmeláda…

Podtrženo, sečteno, na Klamovce se kouřilo z komína o sto šest. Nejenže je u nás pěkně teploučko, ale i vzájemně se spolu dobře máme a radosti si děláme.

 

 Další článek