SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Po okraj naplněný týden v SeniorCentru Klamovka

Ať laskavý čtenář sám posoudí, jestli jsou následující slova výkřikem přepracovaného zoufalce, nebo jen prozření po jízdě na horské dráze. Minulý týden byl u nás v SeniorCentru Klamovka naplněný až po okraj akcemi různého druhu. V pondělí se někteří klienti začali podílet na přípravě „péefek“. Na 3. patře byly v rozmezí dvou dnů bábovkami a kávičkou přivítané dvě nové klientky. Laskavý čtenáři považ, jedna z dam má v občanském průkazu napsaný ročník narození 1920 a těší se relativně výbornému zdraví!

Úterý bylo ve znamení divadla. Několik klientů se v doprovodu aktivizačních pracovnic vydalo do Divadla Na Fidlovačce na kultovní hru, muzikál Kouř. Byla to předpremiéra a ač trvala tři hodiny, byli všichni diváci podáním herců velmi mile překvapeni, až unešeni, i když představením vyvolané vzpomínky a otazníky nebylo tak jednoduché zpracovat.

Středeční dopolední pečení provonělo celý dům. Pekl se Jolanin jablečný štrúdl a na 5. patře jablečný crumble. Ten byl záhy po upečení podáván s vanilkovým krémem. Odpoledne navštívili domov dva zpěváci, kteří nabídli klientům hudební vystoupení Od Elvise k muzikálu.

Celý týden se cvičilo o sto šest a také vyvrcholila další část soutěže v najetých kilometrech na rotopedu a motomedu. Vítězové, jež se postavili na pomyslnou „bednu“, dostali buď ovocnou mísu nebo dort.

 Další článek