SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Maďarský týden v SeniorCentru Klamovka

Celý letošní 21. týden jsme na Klamovce prožívali v maďarském duchu. Kuchyně nabízela maďarské pokrmy, aktivizační pracovnice chodily oblečené v červeno-bílo-zelené trikolóře, aktivity byly zaměřené jak jinak než na maďarskou kulturu.

Nechť laskavý čtenář posoudí sám a sveze se na této vlně, ještě před tím si dovolím jeho pozornost zaměřit na střed týdne, který byl jakýmsi vrcholem: v pondělí se kromě sázení červeno-zelených muškátů věnovala skupina klientů přípravě paprikové výzdoby a na 3. patře se chystaly červené máky pro Pohádkový rok s Mezi námi. V úterý jsme se podívali od Maďarska jižněji, a to až do Jihoafrické republiky, kam nás přenesla svým vyprávěním paní Naďa Motyčková.

Ve středu odpoledne měli klienti odpoledne možnost zúčastnit se ochutnávky maďarských klobás a tokajského vína. A také, že toho hojně využili. Aby ne, šéfkuchař ochutnávku opentlil ještě skvělým červeným melounem a čerstvými langoši!

Omlouvám se laskavému čtenáři za Pavlovův reflex, který jistě čtení výše popsaného doprovází, ale nemohu si pomoci, maďarský týden se prostě povedl po všech stránkách.

 Další článek