SeneCura SeniorCentrum Klamovka

Bábovky v SeniorCentru Klamovka

Ne, ne, nepřijela na Klamovku spisovatelka Radka Třeštíková, aby klientům SeniorCentra představila svoji knihu Bábovky. Ani se v Domově nezastavily hvězdy Jana Plodková a Lenka Vlasáková s veselými historkami z natáčení stejnojmenného filmu. Bábovky na Klamovce znamenají nově zavedenou tradici, kterou jsme zahájili spolu s novým měsícem, ale především s nově příchozími klienty – vedeni touhou zpříjemnit novým spolubydlícím stávajících klientů jejich adaptaci a třeba i zrychlit zvykání v novém působišti.

Naši šikovní kuchaři upečou dvě domácí bábovky a po odpoledním odpočinku se sejdou všichni klienti bydlící na patře ve společenské místnosti a při kafíčku a bábovce se vzájemně seznamují a povídají si. V takto příjemné atmosféře, s dobrotou na lžičce a kávovou vůní vznášející se v prostoru, jde s lehkostí překlenout složitá a ne jednoduchá etapa životní cesty…

Při Tvořivé dílně se opět nezahálelo, tentokrát klienti společně s aktivizačními pracovnicemi vytvářeli záložky do knihy a barevné květinové motivy, které již zdobí nástěnky na chodbách.

 Další článek