Óda kulinářská na šéfkuchaře SeniorCentra Klamovka
Snad laskavý čtenář promine, že se opět na tomto místě bude hovořit o jídle… Je totiž třeba vyseknout poklonu za středeční oběd klamovskému šéfkuchaři Lukáši Alexovi. Kuchyně ten den servírovala polévku v podobě hráškového krému se smetanou (sametově jemného) a jako menu 1: Jelení na víně s žemlovým knedlíkem (maso bylo úžasně měkké a velmi chutné), na „dvojce“ pak smažený sýr s vařenými brambory a tatarskou omáčkou. Vedoucí kuchyně se trefil opravdu každému strávníkovi do jeho vkusu a chutě. Epilogem této kulinářské básně byla pro všechny palačinka s marmeládou. A tím ještě nekončíme!
Klienti na třetím patře pokračovali v básnění také po obědovém odpočinku, to když si dopřáli takzvaný Novoroční štrúdl s jablky a rozinkami, který sami dopoledne připravili a upekli.
Jestli se laskavému čtenáři ještě ani teď nesbíhají sliny, tak potom opravdu nevím, co by mu mělo býti nabídnuto…